28 januari 2006

Even wat gehaspel in Hasselt...


Hasselt...
Het grootste culturele centrum van Vlaanderen.
In de grote zaal staat het dansgezelschap ROSAS
In de kleine zaal, bijgenaamd De Doos, staan wij.
Na onze vermoeidheid van donderdag wilden we deze keer weer alles op alles zetten om het limburgse volkje weer een spetterend spektakel te bezorgen. We zouden op tijd starten met een degelijke opwarming.
De treinen beslisten er echter anders over. Ediths openbaarvervoertrauma van Geel werd dooorgegeven aan Jeroen. De arme man zat ruim 40 minuten vast in een stilstaande trein en arriveerde op het laaste nippertje op de scène.
Een heel klein beetje grote stress dus.
Uiteindelijk balden we allen onze concentratie en brachten een zeer strakke versie van Spelregels naar voren: minder grapjes, meer dramatiek en ‘urgentie’
Het 300-koppige publiek bleek het wel te lusten.

Op de terugweg namen we met ons vieren samen de trein en evalueerden we onze drie weken tournee. Wanneer je plots zo intens met elkaar samenwerkt dan moet er af en toe wel eens iets uitgepraat worden om de plooien weeer glad te strijken. Liefde is immers een werkwoord.

Hot news: We hebben een extra technieker gekregen. Hij zit nog in opleiding en luistert naar de naam Andreas. Vuurspuwen kan hij als geen ander en bovendien is hij een TV-bekendheid. Komt hem zelf maar eens bewonderen en vraagt gerust een handtekening! Welkom bij the club, Andreas.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi spelregelmensen,
wat zijn jullie toch eigenlijk een luitje gelukzakken dat jullie zo'n intense tournee mogen meemaken in jullie leven! het is misschien wel vermoeiend maar toch boeiend !
x neirtak van ledeorsflow

Anoniem zei

lieve vrienden,

gulder zijt inderdaad goe bezig! dat van 't luitje gelukzakken' is een feit: met ne coach lijk de koen, een theateropleiding oa in 't leuvense ruhr-gebied, kostuums lijk gemaakt door lijk raïssa (het cirque straat er zo van af), nen technieker als de stefan, fans als dirk en veerle (aplaus!), en uiteraard de vrienden binnen de roedel, etc.

zoals ooit op mijn rapport: doe zo voort!

lieve groetjes lijk vanuit 't west-vlaamse bramendal

x
ion brebu

ps: applaus!