27 januari 2006

Laat ons plezieren en pretteren in Wetteren





Groots was onze verbazing toen we door de automatische schuifdeuren van het Theater NOVA in Wetteren naar binnen wandelden. Dit gloednieuwe complex heeft behoorlijk wat stijl en klasse! het pronkstuk van dit gebouw is natuurlijk de theaterzaal met de oranje-perfect-zittende zetels die stijl naar boven werden neergezet. Een zaligheid voor iedere toneelspeler om hier te mogen spelen. Jammer dat we hier maar voor één voorstelling mochten opvoeren. In deze NOVA hadden we gerust drie weken willen staan.
Maar goed, het was er dus maar eentje... en eentje waarvan wij voelden "oei we worden moe in hoofd en beentjes"
Zo'n intensiefe tournee vraagt namelijk veel van ons uithoudingsvermogen. Het is niet altijd even gemakkelijk om iedere keer weer voor 100 % aanwezig te zijn en het stuk telkens opnieuw fris en onbevangen te spelen. Hier en daar slopen er wat slordigheden in ons anders zo goed geöliede stuk. Waarschijnlijk heeft het publiek hier weinig of niets van gemerkt maar stefan (onze technieker weetjewel) zag wel duidelijk het verschil met andere dagen. Programmatrice Katrien, een fantastische madam trouwens, was gelukkig zeer tevreden en klasseerde ons stuk onder de noemer "Ge gaat slimmer buiten, dan ge binnen kwam"
Schoon gezegd, niwaar!

Vandaag is het gedichtendag en jeroen las ons in de kleedkamer een paar heel schoon gedichtekens voor. Laat ik voor de gelegenheid één van mijn favorieten aan deze blog toevertrouwen...

Zeer vrij naar het Chinees...


De zon komt op, de zon gaat onder.
langzaam telt de oude boer zijn kloten.

(Cees Buddingh')


Als dat geen poëzie is!

slaapt allen wel, en tot in Hasselt.

X, Allard

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Als trouwe lezer:
Kijk eens goed naar de onderste foto van Steven en Edith. Jullie zien er inderdaad super moe uit!

Ik hoop dat jullie nu héérlijk slapen. Morgen in Hasselt gaat alles weer zoals voordien. Geniet ervan.

Slaapzacht. Hanne. X

Anoniem zei

Haaajz,

Jup het toneel was super, en inderdaad het was zalig in de NOVA. Ik heb allesinds geen slordigheden gezien in jullie toneel. Het was echt een mooie toneel voorstelling.

Anoniem zei

Amai!!! Twas gewoon super!!! Eerst dacht iedereen zo van: "Eikes!!! Een toneel over de Middeleeuwen.... IEUW!!!" Tot als ze het zagen, kheb er geen enen achteraf iets slechts over horen zeggen... Het was anders, maar goed anders. Een minpuntje is misschien dat het verhaal wat oppervlakkig was, maar een overoveroverweldigend pluspunt zijn de acteerprestaties!!! ONGELOFELIJK GOED!!! Dit toneel in een woord??? Meesterlijk... Of beter: Fabuleus! ;-)

Anoniem zei

ik vond het zaaaalig ket!