23 januari 2006

Wervelend Wevelgem!




Wanneer je de kleedkamer van Wevelgem betreedt, vliegen de citaten van beroemde toneeldenkers en acteurs u rond het hoofd.
Ann Peetersen laat ons via haar uitspraak weten dat 'toneelspelers zich moeten bewijzen op de scène en niet in de artiestenfoyer achteraf'. Ze heeft groot gelijk!
Coach Koen komt nog eens kijken en zelfs artistiek leider Dirk (met ouders) is van de partij. Hoog tijd om ons nog eens te bewijzen op de wevelgemse scène.
De omstandigheden zijn ideaal. Een zeer toffe zaal. Een zeer tof publiek.
Er werd nog nooit zoveel smakelijk gelachen als in Wevelgem. Blijkbaar houden ze in deze streken wel erg veel van ons gezwollen taalgebruik.
Tijdens de namiddagvoorstelling experimenteerde Koen met een nieuwe voorwoordje. Hij nodigde alle jongeren die de voorstelling niet goed vonden uit om eenvoudigweg de zaal te verlaten ipv de rest lastig te vallen. Wanneer ze het echter wel goed zouden vinden mochten ze de acteurs belonen met een warm applaus. Het resultaat van dit experiment: iedereen bleef zitten en het applaus was lang en groots. Merci, Wevelgem, merci.

1 opmerking:

Anoniem zei

't was ook gewoon erg goed in Wevelgem en dat voorwoordje was zeker niet ongepast :)
Reacties van leerlingen volgen, daar kun je van op aan.

groeten, één van de leraars uit de namiddagvoorstelling die denkt dat kunst "iets" kan betekenen ;)