04 februari 2006

Bedwelmend Wemmel!



Onurb, de vriend van Marie-Ange en dus ook onze vriend, bracht ons vanaan de Brusselse AB helemaal richting Wemmel. In zijn wagen stond de Brusselse radiozender FM BRUSSEL op en hoorden wij voor de eerste keer Marie-Ange haar stem door de luidsprekers knallen. Zij is namelijk dé stem van deze zender. Op zwoele toon zegt zij om de vijf minuten ‘FM Brrrrrussel’. Indrukwekkend! Hier in de rand van Brussel werd de taal van Marjorie erg gesmaakt. Het frans is hier blijkbaar springlevend. Courage, embrasseren en amoureusiteit werden nog nooit zo goed begrepen als in Wemmel. We zijn content van contentement.

Maarrr... in de namiddag stond we voor een wel erg heet vuur! Het publiek dat we nu voorgeschoteld kregen voelde aan als een echt briesend paard in volle draf en waarvan amper de teugels in handen konden houden. Heftig! Onze stemmen gaven hun krachtigste volume volledig prijs en ons laatste restjes energie werd opgebruikt. Aan alle brullers die deze middag in de zaal zaten: tof dat ge er waart maar beseft wél dat het niet gemakkelijk was om jullie te overhalen toch naar ons stuk te kijken.
Het was in ieder geval ‘ne keer iets anders’.

Tot slot werd Marie-anges grote droom werkelijkheid: verschijnen in grote lichtgevende rode letters (zie foto)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe dan ook,
Jullie hebben dat schitterend gedaan!
Indien ik reacties van scholen krijg (de leerkrachten krijgen bij aanvang een evaluatieformulier), dan laat ik jullie iets weten.
De leerkrachten van de voormiddag en die van de 'voorste' school in de namiddag vonden het alvast schitterend!

groetjes

Anoniem zei

De evaluatie van de leerkrachten van de voormiddagsessie was erg goed. Er werd wel de opmerking gemaakt dat een aantal van oorsprong franstalige leerlingen niet goed kon volgen omwille van het dialect. Voor de rest, niks dan positieve reacties.

groetjes

Anoniem zei

waarom niet:)