19 januari 2007

Fabuleuven (1)


Zoals elk jaar mogen we een aantal keren spelen in onze thuishaven Leuven.
Jammer genoeg is de minnepoort geen ideale theaterzaal. De vreemde architectuur bevordert niet meteen de gezelligheid en ons heimweegevoel naar het knusse wagehuys of de sfeervolle schouwburg was bij momenten groot.
Maar ach, we mogen niet zagen. Onze technieker Stefan heeft superhard zijn best gedaan om onze voorstelling technisch zo goed mogelijk te vertalen naar de minnepoort-mogelijkheden.
De voorstelling op donderdagnamiddag kende een aantal vreemde voorvallen. Zo vloog de fietspomp van de donderpreker onverwachts het publiek in en raakte het voorhoofd van een meisje op de eerste rij. Auw auw auw! Leuk was anders. onze excuses tov dat meisje zijn dan ook zeer groot. Verder wilde het fluiten op de vingers van jeroen even niet meer lukken. Helemaal op het einde tijdens de slotmonoloog van de dood vond één of andere pipo het nodig om zijn of haar gsm te laten rinkelen. Beste pipo: ge moogt heel fier zijn op uw gsm. Misschien moet ge daar uw hobby van maken, van theatervoorstellingen uitgebreid te voorzien van goedkope muziekjes en olijk belgerinkel. Doe zo voort!

Het is trouwens fantastisch om te zien hoeveel mensen commentaar achterlaten op onze blog. We worden nu werkelijk overstelpt met vragen. Tijdens het weekend zullen we dan ook de nodige tijd uittrekken om op al jullie intellegente opmerkingen te reageren. Zonder jullie zou er immers geen theaterleven zijn!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Jullie zijn helden, zeker in de Minnepoort. Ben trots op ulder.Kus Kus Kus.

Anoniem zei

jullie waren super!!waarom waren de tanden van de dood zwart en tegen t einde zagen de tanden van jullie allemaar zwart?

Anoniem zei

in de Minnepoort (waar we op 18/01) naartoe zijn geweest , wast een geweldig stuk toneel !! vooral met die pomp die tegen iemand haar hoofd vloog perongeluk (ps: diegene heeft niets) ! en grappeg ! die accenten , grappen , de dood !
Echt De Max !!

Anoniem zei

Hello!

ik vond het echt een superleuke voorstelling, donderdag. Jullie hebben alle 4 heel goe gespeeld. Ik zou supergraag nog es komen kijken. Vond de kostuums sjiek (jammer van de regenjas, maar dat was ook wel grappig). Heb soms heel hard moeten lachen. Maar het verhaal is ook wel mooi.

Anoniem zei

goe gedaan! tof taaltje (hebben jullie daar lang op geoefend?)en heel leuk gespeeld. hebben jullie ook foto's die we als wallpapers kunne gebruiken? zou een leuk aandenken zijn!!!!!

Anoniem zei

Beste slieferke,

wallpapers van Spelregels en andere fABULEUS voorstellingen vind je op: http://two.xthost.info/peterheyns/fabuleus/